ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για την δημοκρατία ο Σαμαράς


       
  Τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ως ...








τον «πραγματικό αρχιτέκτονα της θεωρίας των δυο άκρων» και υπογραμμίζοντας ότι «ο ίδιος και η δράκα των ακροδεξιών φίλων του αποδεικνύονται επικίνδυνοι για την δημοκρατία».

Επίσης, η Κουμουνδούρου αναφερόμενη στην επίκληση της θεωρίας των άκρων από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη την ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, και την «διάδοσή της από τον Φαήλο Κρανιδιώτη», σχολιάζει ότι «η αθλιότητα δεν βρίσκει απήχηση ούτε μέσα στην Νέα Δημοκρατία με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί φίλοι του να την διακινούν με βρώμικο τρόπο».

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Σαμαράς επιλέγει την πρακτική των υπονοούμενων, των υπαινιγμών και των παρακρατικών μεθοδεύσεων την ώρα που η θεωρία απορρίπτεται από πολλά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Π. Παυλόπουλος, ο Ευ. Αντώναρος, ο Α. Σπηλιωτόπουλος και ο Δ. Αβραμόπουλος».

«Αυτός όμως είναι ο τρόπος να διακινούνται οι πολιτικές χυδαιότητες. Θυμίζουμε ότι παλαιότερα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα  και μονταζιέρα παραγωγής χαλκευμένων βίντεο-δηλώσεων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει.

Όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η αθλιότητα των δύο άκρων εξυπηρετεί σκοπιμότητες, όπως η διασκέδαση των πολιτικών ευθυνών των κκ Σαμαρά και Δένδια για την ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τη διάβρωση της αστυνομίας, η συσκότιση της απανθρωπιάς της μνημονιακής πολιτικής, η κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων και η προστασία του κ. Σαμαρά από το πολιτικό κόστος της κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ευθύνη για την διάδοση της θεωρίας των άκρων φέρουν και τα ΜΜΕ «της παλαιάς και της νέας διαπλοκλής, καθώς δημοσιογράφοι αναπαράγουν τις υποτιθέμενες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δείχνουν ανοχή στην βία» και κάνει αναφορά σε ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος».

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν, ακόμη, κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να προσαφθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για τις Σκουριές και τη Marfin. Επίσης, τονίζουν ότι «όσον αφορά στη Marfin o ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από την πρώτη στιγμή να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή χυδαιότητα των υπογείων της Ρηγίλλης καθώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη ενώ έχουν περάσει τριάμισι χρόνια και έχει σχηματιστεί δικογραφία από τον περασμένο Μάιο».

Σκουρλέτης: Επικεφαλής ακροδεξιάς ομάδας ο Σαμαράς

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εκτόξευσε μέσω του Βήμα FM και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής ακροδεξιάς ομάδας.

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «σχεδιασμό στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων που στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και την αριστερά».

«Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ ακραίο παιχνίδι πολιτικής αποσταθεροποίησης. Υπάρχει ιστορία διαρροών όλο το Σαββατοκύριακο, βγαίνουν διάφορα σάιτ καθοδηγούμενα από κέντρα τα οποία βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση.

 Μάλιστα κάποια έχουν φωτογραφίες μοντάζ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με χειροπέδες» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός, επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς ομάδας, υλοποιεί μια στρατηγική όπου το ένα σκέλος της είναι να πείσει για το success story, ενώ το άλλο είναι να κάνει να ξεχαστούν η αποτυχία και η κατάρρευσή του και όντας δέσμιος ακροδεξιών απόψεων να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και την αριστερά».