Μήνυμα Σάντος για νίκη με Σλοβακία και αναμονή για «δώρο»



Θα διεκδικήσουμε απευθείας πρόκριση








Μπαίνοντας στην προτελευταία στροφή της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική μας ομάδα θα επιχειρήσει να πορευτεί στον μονόδρομο της νίκης στον αποψινό αγώνα με τη Σλοβακία στο Καραϊσκάκη (21.45) για δύο σημαντικούς λόγους.

 Πρώτον, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση των μπαράζ του Νοεμβρίου, εφόσον τερματίσει στη 2η θέση. Και δεύτερον, για να ξεπεράσει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εάν η πρωτοπόρος του 7ου ομίλου έχει βαθμολογικές απώλειες, είτε στο σημερινό εντός έδρας ματς με το Λιχτενστάιν (21.00, OTEsport 4) είτε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης με τη Λιθουανία.

Προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φθάσει στην κατάκτηση των τριών πόντων στον αγώνα με τη Σλοβακία, ο Φερνάντο Σάντος θεωρεί πως θα πρέπει οι παίκτες του να ασκήσουν πίεση στους αντιπάλους τους απ’ το πρώτο λεπτό: «Ο τρόπος που αγωνίζεται η Σλοβακία δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τον αγώνα που παίξαμε.

 Και παρατήρησα στα δύο ματς με τη Βοσνία ότι προσπαθεί να παίξει επιθετική άμυνα, να αναγκάσει τον αντίπαλο σε λάθη. Εχασε το τρένο της πρόκρισης γιατί δεν πήρε αρκετούς βαθμούς με τις λιγότερο καλές ομάδες του ομίλου. 

Αντίθετα με μας και τη Βοσνία έδειξε την ποιότητά της. Και το ότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, την κάνει πιο επικίνδυνη. Οι ελπίδες μας παραμένουν ζωντανές.

 Θα διεκδικήσουμε την απευθείας πρόκριση μέχρι τέλους. Γι’ αυτό πρέπει να νικήσουμε», τόνισε χθες ο Φερνάντο Σάντος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επόμενο ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός να δεχθεί ερώτηση αναφορικά με τον Κώστα Μήτρογλου, τον πιο φορμαρισμένο Ελληνα επιθετικό: «Πρέπει να ρίχνουμε το βάρος στην ομάδα και όχι στον παίκτη. Πρέπει δηλαδή να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες στον Μήτρογλου γιατί δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά και να σκοράρει ένα γκολ, θα πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά ώστε να μην πάει χαμένο. Γιατί δεν μπορεί να μας σώσει μόνος του. Μακάρι βέβαια να σκοράρει και ένα και δύο γκολ. Γι’ αυτό ζουν οι επιθετικοί».

Για δεύτερη ημέρα στη σειρά, ο Σάντος είδε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να προπονείται κανονικά, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό. «Αν ο Παπασταθόπουλος είναι 100% έτοιμος, τότε θα παίξει. Αλλά δεν ανησυχώ γιατί σε αυτή τη θέση έχω αξιόπιστες λύσεις.

 Και τον Σιόβα και τον Μανωλά», διευκρίνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος πιθανότατα θα τον προφυλάξει χρησιμοποιώντας στο κέντρο της άμυνας τους δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να είναι οι Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Τοροσίδης (άμυνα), Νίνης, Τζιόλης, Μανιάτης (μεσαία γραμμή), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου (επίθεση).

Σε διάψευση των δηλώσεων με τις οποίες έγινε γνωστή η επιθυμία του να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, προχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης.

 Ο διεθνής μέσος είχε μιλήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Φούλαμ και όπως ανέφερε παρερμηνεύτηκαν όσα είπε, αφού ποτέ δεν ανέφερε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει απ’ την ενεργό δράση εάν παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της αγγλικής ομάδας «κατέβασαν» από την ιστοσελίδα τους τη συνέντευξη του Καραγκούνη.

Στο μεταξύ, μετά τον Μάρεκ Χάμσικ, και ο Σάμουελ Στεφάνικ δεν θα κατορθώσει, εξαιτίας τραυματισμού, να ενισχύσει την Εθνική Σλοβακίας στο αποψινό ματς.