Π. Σκουρλέτης: «Ο κ. Κεδίκογλου να κάνει καλά τη δουλειά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Βήμα fm

Την Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Στέλιο Βραδέλη για το χρέος, τις απολύσεις στο Δημόσιο και την αστυνομική επέμβαση στο πολυτεχνείο. 



Για το χρέος και την οικονομία
«Να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το τι θα κάνουμε εμείς, αφού πρώτα παραδεχθούμε ότι ήταν λάθος δρόμος αυτός που ακολουθήσαμε. Αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν την θέλουμε. Όλα τα σενάρια τα εξετάζουμε, κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό που δεν κάναμε μέχρι τώρα. Μια ισχυρή επιθετική διαπραγμάτευση όπου το πρώτο βήμα για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι η ακύρωση, εγκατάλειψη και καταγγελία του μνημονίου. Για να διαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, στην κατεύθυνση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.»

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο
«Μιλάμε για όλες εκείνες τις περιπτώσεις διαθεσιμοτήτων, κινητικότητας  και απολύσεων οι οποίες είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Είναι το 99% αυτές οι περιπτώσεις.
Είναι μύθος ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο και διευρυμένο Δημόσιο. Είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο δημόσιο τομέα.
Καλύτερο μπορεί να γίνει το Δημόσιο, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό, όχι με ισοπεδωτικές απολύσεις, όχι κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία.»

Για την αστυνομική επιχείρηση στο πολυτεχνείο
«Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν μπορείς να καταπατάς το νόμο και να εφαρμόζεις στην πράξη την ανομία, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς να ενημερώνεις τον πρύτανη.
Είναι δυνατόν, παραμονές 15αύγουστου, σε μια άδεια Αθήνα, να γίνεται μια τόσο μεγάλης έκτασης κινητοποίηση της αστυνομίας για κάτι που είναι τριτεύον και τεταρτεύον; Δεν είναι αυτό μια δοκιμασμένη επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού εκ μέρους του κ. Δένδια και της κυβέρνησης όταν στριμώχνεται; Εγώ θα ήθελα ο κ. Κεδίκογλου που παίζει έναν ρόλο αποκλειστικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει τη δουλειά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.»

 πηγή http://www.tovima.gr/