«Έγκλημα και τιμωρία» στο Αϊντχόφεν για ΠΑΟΚ



Ο ΠΑΟΚ είχε όλες τις προϋποθέσεις ...

για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν αλλά «αυτοκτόνησε», χάνοντας (2-3) ένα παιχνίδι στο οποίο είχε προηγηθεί 2-0 στο πρώτο τέταρτο!

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πλήρωσε τα πολλά και «παιδικά» αμυντικά λάθη της, με αποτέλεσμα να βρεθεί τρίτη στον 5ο όμιλο και να μπει σε περιπέτειες ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς η Αϊντχόφεν την προσπέρασε και βρίσκεται στο +1.

Σε θέση οδηγού παραμένει η Γρανάδα, που νίκησε δύσκολα (2-1) στην Ανδαλουσία την Ομόνοια κι έφτασε στους 10 βαθμούς ύστερα από τέσσερα παιχνίδια, ενώ οι Ολλανδοί έχουν 6, ο ΠΑΟΚ 5 και οι Κύπριοι 1.

Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε τον αγώνα η μακεδονική ομάδα: στο 4ο λεπτό ο Ροντρίγκο έκανε τη σέντρα, ο Τζόλης σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στο γόνατο του Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα 

για το 0-1. 

Λίγο αργότερα η Αϊντχόφεν σκόραρε με τον Μάλεν αλλά το γκολ ακυρώθηκε με την υπόδειξη του Λετονού ρέφερι σαν οφσάιντ, χωρίς να είναι και στο 13΄ ο Τζόλης διπλασίασε, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ζίφκοβιτς κι ασίστ του Σβαμπ στον σκόρερ.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 20΄, όταν οι Ολλανδοί σε αντεπίθεση μείωσαν το σκορ με τον Γκάκπο και στο 25΄ πλησίασαν στην ισοφάριση με τον Ντάμφρις, που σούταρε από πλάγια θέση ελάχιστα άστοχα. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έδειξε σύγχυση στην αμυντική του λειτουργία και στο 50΄ δέχτηκε την ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Μαντουέκε, που βρέθηκε αφύλακτος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ύστερα από μόλις τρία λεπτά δέχτηκε το τρίτο και... μοιραίο γκολ, από τον Μάλεν, ύστερα από συνολική αδράνεια της αμυντικής γραμμής του.